Anem a fundar una empresa! Treball final de la unitat 6. Document fundacional de l'empresa i anunci.

 Imatge de Alain V
.
.
Document fundacional de l'empresa.

El treball ha de tenir deu parts, i a excepció de l'anunci, s'ha d'elaborar amb el LibreOffice o Microsoft word, amb tapes i relligat de manera correcta, seguint els patrons habituals dels dossiers.

Capítols que ha de tenir:

1.- Nom de l'empresa. Logotip. Descripció del producte que es fabricarà. Descripció de l'activitat que realitzarà l'empresa per assolir els seus objectius. Motivacions o incentius que han mogut a decidir de fabricar aquest producte. Si és un bé, explicar amb quins materials es fabricarà, classificar aquests materials dins de tots els que contempla la tecnologia. Si és un servei, explicar el procés que realitzarà l'empresa. 

2.- Classificar l'empresa que fundes dins del seu sector corresponent (primari secundari o terciari), explicant per què pertany a aquest sector. Explicar si el que produeix és un bé o un servei, i si és un bé, quin tipus de bé és. Fer una llista de tots els materials i matèries primeres que es necessiten pel procés de fabricació, o per la gestió. Cal descriure aquests materials, com són, a on es compren. Esbrina el preu dels materials i matèries primeres i d'on es poden obtenir. Fer una explicació, i descripció, acompanyades de dibuixos, imatges o plànols, de les diferents màquines, instal·lacions i mitjans de producció que necessita la teva empresa. Esbrinar tant com es pugui els preus de les màquines, instal·lacions o mitjans materials necessaris per a la construcció dels edificis (terrenys, parcel·les, oficines...) que l'empresa necessita.

3.- Plànols de l'empresa. Poden ser plànols de l'edifici, de les naus, dels terrenys... depenent de quin tipus d'empresa sigui podrà ser un o altre tipus de plànols. Els plànols seran una vista des de dalt, és a dir una "planta" i caldrà que estiguin realitzats amb tota la perfecció que habitualment es demana en el dibuix tècnic (tant com es pugui).

4.- Explicació detallada dels diferents departaments que té l'empresa, dels responsables i treballadors que hi ha a cada departament, de la tasca que realitza cada departament.

5.- Explicació de la forma jurídica de l'empresa, el tipus de responsabilitat, el nombre de propietaris, el capital inicial, l'impost que es paga, la comptabilitat que cal dur, les passes que cal donar per a la seva fundació.

6.- Realitzar el diagrama de procés de l'empresa.

7.- Capítol de dibuixos, fotografies, imatges... que exposin els productes i dissenys principals que l'empresa ofereix.

8.- Capítol amb les actes de totes les reunions que heu fet per a decidir diferents temes. Cada reunió una acta diferent. En cada reunió heu d'emplenar la següent acta. Feu click a l'enllaç. Se us obrirà un DRIVE, l'empleneu. El descarregueu en PDF. I l'imprimiu per posar-lo al treball. Una acta per a cada reunió. Com a mínim heu de fer una reunió per setmana:

https://docs.google.com/document/d/1s-Lxvrldvzj2ptKf-GNayQL54iF-m-4HysyLeGiZ4z8/edit?usp=sharing

9.- Estudi econòmic. En aquest capítol has de fer dos càlculs:
   a) Els diners que costarà muntar l'empresa des de zero tenint en compte totes les despeses necessàries (que hauràs de pensar i preguntar si cal quines despeses són)
     b) Un cop muntada l'empresa (suposant que ja estigués pagat el cost necessari per a construir-la) Fer un càlcul de les despeses mensuals totals (materials, manteniment, llum, aigua, gas, telèfon, salaris, impostos, imprevistos...) I dels ingressos necessaris previstos calculant quants productes o serveis caldria realitzar, i a quin preu, per tal que es cobrissin despeses i hi hagués beneficis.

10.- Elaboració d'un espot publicitari de televisió elaborat amb moviemaker, o similar, que intenti convèncer la població de consumir productes o serveis de la vostra empresa. L'anunci no pot durar més de 2 minuts.
.
.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ranktrackr.net