Unitat 4. Electrònica.



Què és l'electrònica?



L'electrònica és una branca de l'electricitat (una part de la tecnologia elèctrica) que estudia i fa servir circuits i components que treballen amb valors de la intensitat de corrent i del potencial molt baixos. L'electrònica s'utilitza per a controlar de manera intel·ligent el funcionament de les màquines; també per al tractament de la transmissió de la informació als sistemes de telecomunicacions; i en general per a l'elaboració de circuïts elèctrics intel·ligents, capaços de prendre decisions lògiques.



Com funcionen els sistemes electrònics?



En realitat, els sistemes electrònics són un conjunt de circuits, formats per cables i components electrònics connectats entre sí, de manera que quan entra un corrent elèctric a aquest conjunt de circuits (aquest corrent pot entrar per decisió d'una persona usuària o a causa d'una valor físic extern), surt, per l'altra banda, un altre valor de corrent elèctric que servirà per a fer funcionar d'una manera determinada una màquina o similar.


Components electrònics.

Existeixen uns elements que formen part dels circuits electrònics i que estan connectats entre sí mitjançant cables, que s'anomenen components electrònics. Els materials fonamentals pels components electrònics són els que s'anomenen semiconductors (fonamentalment silici i germani). Els semiconductors tenen unes característiques físiques que els fan molt interessants per a construir components que en determinats estats físics poden conduir el corrent elèctric, i en altres estats físics, no poden; aquesta qualitat facilita que es puguin construir circuits lògics, és a dir circuits que davant de determinada entrada de corrent o de voltatge siguin capaços de proporcionar uns valors de sortida que tinguin un sentit lògic. D'aquesta manera, el sistema pot servir per a donar una resposta automàtica lògica davant determinat fenòmen físic que provoqui un senyal d'entrada. 
Per exemple, una alarma contra el fum. Es pot construir un sistema electrònic que funcioni de la següent manera:


Feina per la setmana que ve

Cerca a la xarxa una imatge dels següents components electrònics i escriu una petita descripció (molt breu) de la seva utilitat (del paper que juguen dins d'un circuit). La setmana que ve veurem quin paper juguen dins del Piano Elèctric que estem construint al taller de tecnologia.

Aprofitarem aquests deures per a repassar l'exercici de compartir fitxers amb Google Docs. Caldrà que compartiu els deures que heu fet amb mi seguint els següents passos:

Primer fes els deures en Word o en Open Office Writter.
Un cop tinguis els deures fets cal que els desis. 
Després obre la pàgina web de l'IES terrassa, que és http://www.iesterrassa.cat
Després has d'anar a la barra de l'esquerra on hi diu  Google Docs
Un cop a Google Docs, has d'entrar-hi amb el teu nom d'usuari i contrasenya del iesterrassa.cat.
Un cop a dins, al costat del quadrat vermell de la part superior de l'esquerra on posa crea, hi ha un botonet a on si hi passes el cursor et sortirà la paraula "penja". Fes click damunt aquest botonet.
Després fes click a "fitxers", escull el fitxer dels deures que has fet, i fes dos clicks ràpids. Se't penjarà el fitxer al google docs.
Després obre el fitxer al google docs i fes click al botó blau de dalt a la dreta on hi diu "Comparteix".
Se t'obrirà una finestra on hi diu "Afegeix". Aquí has de posar el meu correu: 
jeremias.soler@iesterrassa.cat
I després fer click a "Comparteix i desa". A partir d'aquest moment jo ja podré veure els deures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ranktrackr.net